RAMY

Jag ställer upp i riksdagsvalet för att jag vill påverka. Vi har ett gemensamt ansvar för att upprätthålla demokratin och välfärdssamhället. Jag har genom mina erfarenheter en möjlighet att lyfta vissa frågor och representera grupper vars röster sällan hörs i våra större demokratiska forum som riksdagen. Jag vill minska polariseringen och de växande sociala klyftorna. Jag vill jobba för ett Finland som är inkluderande och jämlikt genom att värna om mänskliga rättigheter och humanitet. Finland skall därför också ta ett internationellt ansvar.

Ett Finland för alla!

Attitydförändring – Omgivningens attityder och beteenden är avgörande för att motverka stigmatisering, diskriminering och fördomar. Det är viktigt att vi blir medvetna om våra fördomar.

Välmående – Det är viktigt att skapa förutsättningar för ett samhälle där människor känner sig delaktiga och inkluderade. Där vi pratar med individer och inte om dem. Att skapa sociala sammanhang och forum där man kan komma till tals och där individer känner sig sedda och hörda är en viktigt del när man motarbeta segregering i samhället. Förebyggande arbete och snabba insatser är nycklar till ett välmående samhälle.

Mångfald – Finland är i dag ett land med stor mångfald och vi skall se det som en styrka. Vi behöver bli bättre på att ta vara på de resurser som personer av olika bakgrund kan ge vårt samhälle. Vi är alla unika och vår identitet skapas av kön, ålder, etnisk och kulturell bakgrund, klass, sexuella läggning och funktionsvariation. När vi arbetar för mångfald på arbetsplatser, bland beslutsfattare och ledarskap, i styrelser och tredje sektor får vi beslut och verksamheter som lägger grunden för ett demokratiskt och jämlikt samhälle som är hållbart.

AKTUELLT

september 2020

mån tis ons tor fre lör sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Senaste inläggen

FACEBOOK

Ramieza Mahdi
Ramieza Mahdi7 days ago
Etnos nya verksamhetsperioden har börjat. Etno är en platform där myndigheter och minoriteter har en ständig dialog. Jag har varit vice ordförande för den österbottniska delegationen senaste året. Vår eminenta chef för integrations- och ungdomstjänster Emine Ehrström på ELY centralen fårgade hur jag ser på etnos kommande verksamhetsperiod. Här nere på länken kan ni läsa hela inlägget!

https://pohjanmaanely.wordpress.com/2020/09/16/pohjanmaan-etno-alueen-hyvien-vaestosuhteiden-edistamisen-eturintamassa/
Ramieza Mahdi
Ramieza Mahdi1 week ago
Jag har börjat blogga. I bloggen skriver jag mest om mina personliga reflektioner och erfarenheter.
Ramieza Mahdi
Ramieza Mahdi2 weeks ago
Svenska kvinnoförbundets årsmöte och ordförandeval är över. Tack Närpes lokalavdelningen för den fina arrangemanget och mottagandet. Tack till våra tjänstekvinnor Agneta och Petra för allt arbete ni gör bakom kulissarna.

Som sagt ville jag bli ordförande för Svenska kvinnoförbundet. Men denhär gången räckte det till en viceordförande plats. En längre reflketion över årsmötet kommer jag att skriva på min blogg https://ramymahdi.fi/category/blogg/ de kommande dagarna. Tack till min stora bundsförvant och syster Emina Arnoutovic för den berörande stödtalet. Och sist men inte minst, tack till alla delegater, ni som var på plats och ni som deltog på distans. Hoppas att vi får träffas nästa år IRL!🙏🏽🙏🏽
Och ett stort Tack till årsmötets ordförande Ann-Sofi Backgren! Det gick så smidigt och bra trots omständigheterna!🙏🏽
Ramieza Mahdi
Ramieza Mahdi3 weeks ago
Politiska hösten har startat och årsmötet för Svenska kvinnoförbundet är denna helg.
Ramieza Mahdi
Ramieza Mahdi4 weeks ago
Svenska Kvinnoförbundets årsmöte i Närpes närmar sig. Den här veckan presenterar sig kandidaterna till ordförande för Svenska Kvinnoförbundet genom att besvara några frågor. Här kan du läsa Ramieza Mahdis svar.
Ramieza Mahdi
Ramieza Mahdi6 months ago
Just idag tänker jag hur vi alla är så sköra. När det sker naturkatastrofer eller ett virus som härjar påminnas vi hur lika vi är. Plötsligt har kultur eller hudfärg ingen betydelse. Tänk om vi kunde se bortom kultur och hudfärg i andra tider också och ha ömsesidig respekt för varandras olikheter!
Följ Ramieza på sociala medier: